IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

Astra G CC Vs Octavia Tour

This topic is about Astra G CC Vs Octavia Tour, the author, _Daniel_, wrote about: Salut Sunt relativ nehotarat inca la ce sa cumpar intre un Astra G si o Octavia Tour.Am observat ca Astra este mai ieftin decat Octavia si asta deoare ... To read more just scroll down

 
Reply to this topicStart new topic
> Astra G CC Vs Octavia Tour
_Daniel_
post Jul 6 2007, 09:04 PM
Post #1


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 151
Joined: 22-May 07
From: Craiova
Member No.: 106.750



Salut

Sunt relativ nehotarat inca la ce sa cumpar intre un Astra G si o Octavia Tour.Am observat ca Astra este mai ieftin decat Octavia si asta deoarece Opel ofera un pachet gratuit de aproximativ 1000 euro.

Important... ambele modele asa cum sunt prezentate aici au preturi egale DDP.

Astra Classic II
1.6 TWINPORT ECOTEC; 77 kW / 105 CP manuală cu 5 viteze
Cuplu maxim (Nm) 147 la rpm 3600
Viteză maximă (km/h) 188
Accelerație 0-100 km/h (sec.) 11,5
Consum combustibil Urban 8,6

Octavia Tour
benzina / 1.4 MPI / 75 CP / transmisie manuala - 5 trepte / 5 usi
Cuplu maxim (Nm) 126 la rpm 3300
Viteza maxima (km/h) 171
Accelerația 0-100 km/h (sec.) 15,3
Consumul de combustibil urban 9,0


Ca si cum datele tehnice nu ar ajunge, Astra G ofera in plus ce e mai jos :
EBD
Display multi info - check control
Airbag-uri laterale
Pachetul drumuri grele
Electrice spate
Volan imbracat in piele

In afara de astea ambele masini sunt dotate identic.

Eu in prezent am un Astra G CC 1.4 TWINPORT ECOTEC; 66 kw/90 cp si sunt multumit de ea.O am de aproximativ 1 an si jumatate.

Cons : motorul oarecum mic daca se considera o zi foarte calduroasa cu AC pornit , insa neglijabil daca nu te califici in Grand Prix

Pro : de la 1 la 10 primeste 100 de puncte pentru stabilitate.Am facut la 160 km/h un test al elanului in felul urmator : frana maxim , dreapta brusc , frana apasata constant maxim , stanga brusc....bineinteles ca fortat de imprejurari .. nimeni zdravan la cap nu ar face asa ceva... masina .. sa te indragostesti nu alta .S-a comportat ca la 35 km/h.Inca ma mir ca nu am murit
Habitaclu izolat fonic bine si un coeficient aerodinamic 0.29 care se simte la 180 km/h cand nu prea esti constient de viteza pe care o ai

In conditiile in care merg in jur de 10 000 km pe an cat de mult merita sa ma uit si la o varianta Diesel de la Opel ? Cat de fiabile sunt motoarele Diesel ? Daca ai grija de ele le poti tine 8 9 ani fara investitii care sa te jupoaie ?

Sa isi faca oare loc si un Hyundai Accent benzina sau motorina intre ele ?


O schimb pentru ca imi iau alta si asta ramane in familie nu pentru ca as avea probleme cu ea.Si oscilez daca sa merg iar pe Astra sau nu.Am citit pe aici ca piesele ar fii facute prin Turcia sau ceva.Masina stiu sigur ca in Polonia se fabrica ,da .


Ce ati face ?Dintre astea 2 parca tot Astra as alege ..
Astept pareri si opinii de la toti si in special de la cei care au in curte sau in fata blocului un Astra G sau o Octavia Tour ( ce probleme ati avut sau nu cu masina in timp.. )
Multumesc mult la toti
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ionut107018
post Jul 7 2007, 10:30 AM
Post #2


perioada de proba


Group: Membri
Posts: 5
Joined: 27-May 07
From: Bucuresti
Member No.: 107.011



sa fim seriosi octavia este submotorizata ,ai zis ca nu esti multumit de 90cp ai astrei,nu cred ca vei fi multumit de cei 75cp ai octaviei+ca aceasta din urma este mai grea,printre optiunile tale si=-ar putea face loc renaul megane dci 85cp(pana in 13000e DDP)kia c'eed,accent
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adi.mitrea
post Jul 9 2007, 03:53 PM
Post #3


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.067
Joined: 1-August 05
From: Bucuresti
Member No.: 52.371



Probabil singurul care te face să stai pe gânduri este ideea că ai două Astra în familie...

Pe bune, ambele sunt de generație veche, ambele sunt prăfuite ca design - după unii. Mie îmi plac foarte mult și acum cu un mic plus subiectiv pentru Astra G în 3 sau 5 uși.

Astra e mai puternică cu 30 de cai, eu zic că asta atârnă greu. În plus, e și mai dotată. La spațiul interior Octavia e un pic mai încăpătoare decât Astra doar pe locurile din față. În spate mi se pare mai îngrămădită. Portbagajul este mai mare la Octavia, dar dacă îl umpli cu îl tragi? Cu 75 de cai?

Eu am Astra de un an jumate, cumpărată de nouă. Spațiul e foarte bun pentru patru persoane și bagaje. Legat de motor, sunt de aceeași părere cu tine. Un 1.6 ar fi fost mai nimerit...

Deci strict între astea două: ASTRA

Estimez că bugetul tău e pe la 13.000 de euro. În banii ăștia intră Kia C'eed pe benzină (1.4 cu 109 cai și 1.6 cu 122 de cai) sau 1.6 CRDI cu 90 de cai. Am mers cu varianta din urmă. E superbă, peste celelalte Astra G și Octavia Tour din toate punctele de vedere (materiale interior și asamblare, frâne, ținută de drum - are suspensie indpendentă spate). Mergi și dă o tură cu ea. :wave:


--------------------
Opel Astra Classic, Gri Metalizat, 1.6 twinport 103 cai
ex Opel Astra Classic 1.4 twinport, 90 cai + GPL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Radu97668
post Jul 9 2007, 04:29 PM
Post #4


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 186
Joined: 25-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 97.661



Intre Octavia sau Astra cu motorizari similare as alege fara discutie Octavia, dar in situatia asta cred ca Astra ar fi mai indicata.


--------------------
Skoda Octavia Elegance 1.9TDI 110CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Daniel_
post Jul 13 2007, 12:38 AM
Post #5


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 151
Joined: 22-May 07
From: Craiova
Member No.: 106.750



Dragii mei mi-am gasit raspunsul la intrebari...

M-am gandit ca nu are rost sa va intreb pe fiecare in parte ce pareri aveti despre.. asa ca m-am dus la dealer direct (Skoda).
M-am urcat in Octavia II ... masina este criminala ca senzatie la volan si calitate la materiale interioare.Toti care aveti masinuta asta sunteti fericiti.
M-am urcat si in Octavia Tour.. ceva nu parea ok aici..senzatia pe care o aveam cand puneam mana pe volan .. de toata jena.

In noaptea asta am fost de garda si am dat de un coleg care are o Octavia Tour din 2005 , 110 Cp TDI.Am facut schimb de masini cand am plecat spre casa.
Doamne ajuta ce porcarie de masina...
Ma urc in ea.. mi-a placut senzatia si sunetul produs de deschiderea usilor parca ceva mai bine ca la Astra (unde daca iti scapa usa mai tare te supara sunetul)...
dar surpriza !! nu mi se aprinde nici un bec .. nimic .. intru pe intuneric si le aprind eu dupa..Am inteles ca acum au intrerupatoare la lumini pe toate usile.
Bag cheia si pornesc motorul ..(avem usa deschisa) .. ca orice diesel .. torcea..un sunet incredibil de frumos.Mereu mi-au placut cum se aud.Cand inchid usa... ma ia durerea de cap.. masina deja nu mai torcea ci bocanea si gemea toata.. un sunet incredibil de suparator.Tinand cont ca eu am garzi si de 48 de ore .. sa ma urc in asa ceva.. si sa imi bubuie in cap... la modul asta.. o ucid nu alta.
Pun mana pe volan ... imi dau seama ca la dealer aveam dreptate .. urat material.. plastic vechi.. Pun mana pe schimbator.. la fel..
Scot din treapta 1 bag a 2 a.. am crezut ca eram la N pentru ca avea un joc incredibil.Am inceput sa trec prin treptele de viteza ca mi-am dat seama ca e ceva ciudat..aceeasi senzatie ca intr-o masina veche.. trepte imprecise .. cutie de viteze nesigura..Treapta a 5 a am facut 3 tentative ca parca se incapatanase sa nu ma lase sa o bag.
Ok .. trec peste gandind la ce am sub capota... 110 cp TDI.. cu peste 240 Nm.. hai sa ii vad...De unde...Pe toata durata drumului calutii astia au tins mereu sa rupa aderenta cand plecam de pe loc iar cand atingeam 2000 rpm si eram invatat de la Twinport ca acolo incepe distractia... se cuminteau..Chiar nu am simtit ca am asa motor puternic sub capota.. poate ca daca trageam un TIR .. da vedeam..
Chestii adiacente...
Pedalierul tremura de il gasesc dracii fata de o masina pe benzina ca si cutia de viteze ..
Pedala de frana .. ofera frana maxima mult prea sus pentru gustul meu.. daca nu esti incaltat cu ce trebuie se poate sa te supere insa ca forta de franare mai mare ca la Astra .. poate si pentru ca avea discuri si pe spate...
Farurile .. mai slabe ca la Astra..
Tinuta de drum asemanatoare.. cu suspensii ceva mai moi si ceva mai comode.La Astra te supara si cea mai mica denivelare..
Oglinzile ceva mai mici toate trei...
Strict subiectiv.. la imaginea masinii... design si culoare la instrumentele de bord chiar nu se integreaza cu restul.. verzi si seci..
Cumva am crezut ca e de la masina ca e veche....are doar un 2005 cu 35000 km ...Doamne ajuta..
Sa tineti cont ca eu m-am cam saturat de Opel si vruiam ceva nou si mereu am admirat un sunet de motor diesel si Octavia Tour .. care inca mi se pare cea mai frumoasa masina construita vreodata.Plus ca atunci cand m-am urcat in ea.. speram sa fac pe dracu in patru sa imi pot permite una la fel (diesel) blink.gif .Mi-am revenit ..Asa ca sunt foarte obiectiv...Daca ma repezeam sa comand una cu motor de 75 cp .. cred ca ma aruncam de la etaj acum.

Toate comparatiile sunt intre Astra pe care il am de un an jumate .. calitate si senzatie la volan ... si Octavia Tour de acum..

Am invatat per total 2 lucruri :
1. Motorizarile diesel nu sunt pentru mine.. nu in viata asta..
2. Skoda ??? .. Ce Opel 1.6 frumos imi voi lua biggrin.gif blush.gif blush.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Radu97668
post Jul 13 2007, 08:35 AM
Post #6


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 186
Joined: 25-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 97.661



Daniel, la un TDI calutii incep sa necheze si sa alerge la peste 2000RPM, sau cel putin asa se intampla la un motor fara probleme; in ceea ce priveste aderenta, poate anvelopele erau de vina + lipsa unui ASR. Farurile nu sunt slabe, dar becurile sunt proaste. Eu le-am inlocuit cu Philips NightGuide si acum sunt foarte multumit de ele. Frana la mine se duce pana in podea daca o apas brusc. Becurile probabil nu se aprindea deoarece asa le lasase colegul tau. La mine se aprind inca din momentul in care descui usile. In ceea ce priveste zgomotul produs de motor, acesta e specific TDI-urilor.
Intr-adevar, multi se pot obisnui cu masinile diesel si, cum ai zis si tu, poate nu e pentru tine.


--------------------
Skoda Octavia Elegance 1.9TDI 110CP
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adi.mitrea
post Jul 13 2007, 04:35 PM
Post #7


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.067
Joined: 1-August 05
From: Bucuresti
Member No.: 52.371



Opelul (cel puțin 1.4 și 1.6) este mult mai finuț în comenzi.

Ambreiajul este FOARTE tare la Octavia, la Golf V și la Passatul nou (cred că și la cel vechi). La Opel ambreiajul se apasă aproape la fel de ușor ca accelerația Golfului V.

Zgomotul de diesel este foarte pregnant, așa e, însă trage infinit mai bine decât un benzinar de 1.4 sau 1.6. Adică mie mi-a plăcut cum te bagă în scaun 1.9 TDI-ul de 90 și 105 cai, precum și 2.0 TDi de 140 de cai. Toate trag foarte bine și GRAV după 2.000-2.500 rpm.

Octavia II e peste Astra Classic (normal) din toate punctele de vedere, dar e și mult mai scumpă și comparația nu e echitabilă. Între Octavia Tour și Astra Classic aș zice că Astra are un mic plus la calitatea (cel puțin tactilă) a materialelor.

Dacă a rămas Opel, să-l conduci cu plăcere!! :wave:

La Kia C'eed te-ai uitat?


--------------------
Opel Astra Classic, Gri Metalizat, 1.6 twinport 103 cai
ex Opel Astra Classic 1.4 twinport, 90 cai + GPL
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DORU
post Jul 13 2007, 04:43 PM
Post #8


Super Moderator
******

Group: Moderator
Posts: 8.261
Joined: 11-November 02
From: ORADEA
Member No.: 7.754



Sunt intrutotul de ascord cu Radu97668 !

In plus, din comparatia ta initiala, mergi pe Astra 1.6. In caz ca-ti permiti Octavia 2, alege modelul Trend in combinatie cu 1.6 benzinar. De la Tour nu pot recomanda decat un singur motor: 1.8T, o adevarata uzina sport !
Bafta !


--------------------


OCTAVIA 1.8T 4X4 - Powered by Dimsport, Milotec, Forge, EBC and Ferodo Racing !

Detalii despre masina mea si Skoda in general pe FORUMUL SKODA-CLUB !

Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.

"What makes you wise in life is not the success, it's when you go down and come back"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Daniel_
post Jul 13 2007, 05:21 PM
Post #9


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 151
Joined: 22-May 07
From: Craiova
Member No.: 106.750



Poate ca tragea bine si motorul ala insa se poate ca si eu sa fii avut prea mari asteptari cand am vazut diferenta mare de motorizare iar dupa acesta sa nu se ridice la ele..

Kia C'eed e parca prea micuta pentru mine..
Octavia II .. no comment .. era sa ma indragostesc de masina numai cand am simtit calitatea materialui interior..Trend si 1.6 da..

Pentru mine in acest moment situatia sta doar asa...

La 13 000 Octavia II nu merita banii ca nu ai nimic pe ea...

Daca strang 13 000 Opel 1.6 cu cat mai multe...
Daca strang 14 000 Octavia II fara discutii.. chiar si cu 1.4 .. e prea bine lucrata masina ca sa o ratez blush.gif
Cum dau avans pentru una din ele va anunt smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Costanza86138
post Jul 16 2007, 11:12 AM
Post #10


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 223
Joined: 2-September 06
From: Iasi
Member No.: 86.131



Kia Cee'd are cel mare spatiu interior, atat in fata cat si in spate. E mult peste Astra G si peste Octavia Tour.


--------------------
Peugeot 307 1.4HDi - user
Toyota Yaris or Mazda 2 - coming next year
Honda CR-V 2.2 CTDi - first on my wish list
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Jul 16 2007, 11:29 PM
Post #11


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Sa nu iei Octavia II cu motor de 1.4 pt ca masina este grea si nu cred ca va face fata. Eu personal as merge tot pe Atra clasic full. Am si eu prima iubire la care tin. E adevarat!


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Daniel_
post Jul 16 2007, 11:38 PM
Post #12


sofer profesionist
****

Group: Membri
Posts: 151
Joined: 22-May 07
From: Craiova
Member No.: 106.750



Obiectiv ... [..] ...
Da ... ai perfecta dreptate .. nu motor din asta..

Cu cat incep sa ma urc in mai multe masini imi dau seama ca dezvolt alergie la motorizarile 1.4 litri


--------------------
Opel ASTRA Classic II 1.4 Twinport 90 Cp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skywalker
post Jul 17 2007, 08:04 AM
Post #13


specialist
******

Group: Membri
Posts: 1.469
Joined: 2-September 05
From: Timisoara
Member No.: 54.800



Je spune Opel Astra G Caravan 1,6i Benzina.
Apropo de "dizelache" la turatii relativ mici trage de rupe @2000 - 3000rpm, daca vrei senzatii cu benzinar atunci du-l la 5000rpm, sa vezi cum trage aspiratu' de la 3000rpm, turbo e ca la diesel dar muuult peste.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Baby Blues
post Jul 17 2007, 02:49 PM
Post #14


Blues fan
******

Group: Membri
Posts: 2.976
Joined: 9-March 06
From: Blues country
Member No.: 70.361



Skywlaker tie iti este usor sa vb deoarece ai un motor relativ puternic si care duce in turatii destul de sus.biggrin.gif


--------------------

________________________________
Audi A3 Sportback 2.0 TFSI

Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta, inteligenta are limitele ei, prostia nu.
Decat sa asculti blues la difuzoarele laptop-ului, mai bine dai manele la maxim. Esti mai castigat!

http://www.youtube.com/watch?v=6DJzH5vbL6s
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
Tags
No Tag inserted yet

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2024 - 11:54 AM