No SSO cookie

Taxa auto va fi de 750 - 4.800 euro pentru masinile rulate cu motoare de 1,4 - 1,6 litri

voteaza
(0/ 0)
Taxa auto va fi de 750 - 4.800 euro pentru masinile rulate cu motoare de 1,4 - 1,6 litri
Noutati-auto · · 17 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Triplarea taxei auto va duce la valori ale acesteia cuprinse intre 750 - 4.800 de euro pentru motorizarile mai des intalnite, de 1,4 si de 1,6 litri, indiferent de norma Euro, iar in cazul vehiculelor cu propulsoare mari Euro 2, proprietarul va plati mai mult de 25.000 de euro.

 
 
Taxa se va tripla, incepand cu 15 decembrie, pentru toate masinile care nu corespund minim normelor Euro 5, nu sunt electrice sau hibride, sau au motorizari Euro 4 peste 2.000 de centimetri cubi (cmc).

Dupa motoarele Euro 1, cea mai mica taxa o vor avea propulsoarele Euro 3, produse intre anii 2000 si 2004, si masinile Non Euro, fabricate inainte de 1992.

Taxa de poluare cea mai mare va fi platita, ca si in prezent, de cei care cumpara vehicule Euro 2, produse intre anii 1996 si 2000.

Motorizarile de 1,4 litri vor avea o taxa de 750 de euro in cazul normelor Euro 1. Pentru un motor de aceeasi capacite cilindrica, dar care corespunde Euro 3, taxa va fi de aproape 1.300 de euro, respectiv de 2.200 de euro pentru propulsoarele Non Euro. Un motor 1.400 centimetri cubi (cmc) Euro 2 va fi taxat cu aproape 2.800 de euro, cea mai mare valoare dintre toate comparativ cu sumele pentru celelalte norme Euro ale motoarelor de 1,4 litri.

Masini cu astfel de propulsoare sunt Opel Astra F si Volkswagen Golf III.

In cazul automobilelor cu motoare de 1.600 cmc, taxa va avea un cuantum de 1.320 euro pentru propulsoare Euro 1 si de 2.180 euro pentru Euro 3. La motorizarile Non Euro taxa va fi de 3.960 euro, iar la cele Euro 2 de putin peste 4.800 de euro.

Cumparatorii de vehicule second-hand de import echipate cu propulsoare de 2 litri vor plati o taxa de 2.100 de euro pentru masini Euro 1 (cum ar fi Opel Vectra A si BMW Seria 3 - n.r.) sau de circa 7.700 de euro in cazul motoarelor Euro 2.

Modele precum Opel Vectra B, Volkswagen Passat, BMW Seria 3 si Audi A4 sunt cateva exemple de masini Euro 2 pentru care taxa va trece de 7.500 de euro, depasind de 2-3 ori valoare de achizitie a vehiculului.

Pentru un motor de 2 litri Euro 3 taxa va fi de 3.600 euro, iar la Non Euro va ajunge la 6.300 euro.

O masina cu motor de 3.000 cmc Euro 1 va avea o taxa de aproximativ 6.300 de euro. in cazul in care propulsorul este Euro 3 cuantumul va fi de 9.400 de euro, la Non Euro va ajunge la 19.000 de euro, iar pentru motorizari Euro 2 valoarea depaseste 25.000 de euro, de 10-15 ori mai mult decat valoarea de cumparare.

In aceasta situatie se gasesc masini precum Opel Omega, Ford Scorpio, Mercedes Benz Clasa E, BMW Seria 5, Jeep Grand Cherokee si Ford Explorer, care au motoare de 3.000 de centimetri cubi (cmc) sau mai mari, conforme normelor Euro 2. Modelele mentionate se gasesc la vanzare la preturi incepand de la 1.500 de euro in statele din Uniunea Europeana, potrivit site-urilor de anunturi.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (17)

scris de Anonim

parerea mea este k suntem o tara de sclavi in care ne conduce Tariceanu si inca cativa apropiati lui...nu inteleg de ce se bate el ptr taxa asta k oricum el e plin de bani ...lasa-l si pe romanu mai amarat si isi ea si el o masina k atat ne permitem si noi ...oricum nu avem ce face prea mult deoarece el are puterea iar cetatenii romani nu cred k ar putea face mai nimic...asta e ROMANIA!!!

scris de Anonim

o tmpenie cu taxsa asta rusine sa va fie la tot parlametari mafie nu gluma astea nu stiu sa conduca tara numai sa puna taxse sa vina becali cu oile lui sa le puna in saunele ministrilor :snake: :snake:

scris de Anonim

Marea rascoala sociala din 1907,sa fie una dec 2008,treziti-va baieti,ca astia o sa va taxeze si cind va duceti la wc,aratati ca nu tolerati asa ceva,sa vina Basescu la salvare.nu ne trebuie o revolutie,aici sa fie rascoala.

scris de Anonim

tariceanu merita soarta lui ceausescu si elena. o persoana cu un salar de 600 ron nusi permite o masina de 10 de mii de euro ca si gunoaiele din parlament sa vina sa munceasca ei pt banii astia si sa supravietuiasca o luna sa vada cum ii, dar de la taranii din parlament nu ai ce astepta. nu trebuie miting facut nici blocate soselele ci inchisi toti in palatu victoria si aruncati in aer ca astia is mai comunisti decit ceausescu :coolgrin: :exclaim:

scris de Anonim

e o prst taxa asta .asa ne trebuie daka votam ku cine nu merita.in rest numai de bine ceau :coolgrin:

scris de Anonim

http://taxa-auto.forumer.ro/ haideti pe forum pt organizare

scris de Anonim

Protest in Bucuresti DATA: 13 decembrie 2008 LOCATIA: Bulevardul Kiseleff - Piata Victoriei ORA: incepand cu 10:00 am SE VA SCANDA: JOS TAXA AUTO ! intrati pe http://taxa-auto.forumer.ro/

scris de Anonim

pe jegosul asta de tariceanu cred k o sa-l omoare cineva cu atatea taxe,sa chinuit 2 ani sa scoata taxa si acuma o baga in 2 saptamani,noi suntem prosti k nu parcam masinile astea in jurul guvernului si sa vedem ce o sa faca atunci.un singur animal propune in guv,si alte animale cu salarii de 200 mil banii facuti pe carca noastra APROBA :coolgrin:DACA AR FI MUNCIT PE 300 EUR,NU AR MAI FI APROBAT.cit ai mai lasam pe jegosii astia sa-si bata joc de o tara antreaga? E GRAV daca nu facem ceva.

scris de Anonim

Nu numai miting ar trebui si blocarea strazilor in toate tara

scris de Anonim

Nu numai miting ar trebuia si blocarea strazilor in toata tara,cu masinile aduse.De ce nu fac un sondaj, din bani returnati pentru daciile comuniste cati au investit in loganuri. :question: :exclaim:

scris de Anonim

Nu numai miting ar trebuia si blocarea strazilor in toata tara,cu masinile aduse.De ce nu fac un sondaj, din bani returnati pentru daciile comuniste cati au investit in loganuri. :question: :exclaim:

scris de Anonim

Nu numai miting ar trebuia si blocarea strazilor in toata tara,cu masinile aduse.De ce nu fac un sondaj, din bani returnati pentru daciile comuniste cati au investit in loganuri.

scris de Anonim

Salut de pe "http://taxa-auto.forumer.ro/taxa-auto-f1/scrisoare-la-ue-t71-15.htm#646" am luat link-ul de mai jos al d-lui José Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene precum si textul in limba engleza pe care l-a conceput user-ul THUNDER.. Am intrat pe aceasta adresa http://ec.europa.eu/commission_barroso/president/contact/mail/index_en.htm am completat numele, prenumele adresa de mail cu DATELE MELE CORECTE pentru a face dovada responsabilitatii celor scrise. Am luat cu copy-paste

scris de Anonim

Luni 15.12.2008 ora 11 in piata Victoriei va fi miting impotriva triplarii taxei auto

scris de Anonim

sper sa se termine cu rablele si gunoaiele la noi in tara...macar atata daca industria nu e prea sprijinita cu masura asta !

scris de Anonim

O jigodie imputita taricenu asta. Imi vine sa-l calc cu BMW-ul pe care nu cred ca o sa-l pot inmatricula la suma asta. Am dat pe el 3300 Euro si are 2000 cc. Poate o sa reusim sa le inmatriculam prin Bulgaria... Sper ca al doilea accident cu motocicleta a lui tariceanu sa-l duca la 2 metri sub pamant.

scris de Anonim

ce idioti astia cu taxa lor... >:(

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1809 :: 17.8MB