No SSO cookie

Analiza: Dacia canibalizeaza vanzarile Renault

voteaza
(0/ 0)
Analiza: Dacia canibalizeaza vanzarile Renault
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Analistii The Wall Street Journal sustin ca explozia vanzarilor Dacia afecteaza marca Renault.

 
 

Vanzarile Renault la nivel global au fost sustinute semnificativ de cererea pentru modelele Dacia, dar aceasta practica tinde sa devina incomoda pentru grupul francez, conform unei analize din The Wall Street Journal, consemneaza Mediafax.

Modelele Dacia canibalizeaza vanzarile la modele Renault cu dotari superioare si cu preturi mai mari. Jurnalistii de la The Wall Street Journal sustin ca preturile scazute ale modelelor Dacia si ajutoarele guvernamentale existente in unele state la achizitia unui automobil nou au schimbat perceptia asupra pretului unei masini.

Vanzarile Dacia au crescut cu 18% in primele 7 luni ale anului 2009, fata de perioada similara din 2008. Pe piata franceza situatia sta si mai bine pentru Dacia, care a crescut in luna iulie cu 58%, in timp ce piata franceza a crescut cu doar cu 3,1%. O mare parte a vanzarilor Dacia din Franta au scazut din potentialul de vanzare al modelelor Renault.

Situatia este mult mai clara in Germania, unde Dacia a crescut cu 346% in primele 7 luni ale anului, marca romaneasca neavand practic rival pe segmentul low-cost. Renault se confrunta, in opinia analistilor de pe piata, cu aceasta problema venita din canibalizarea vanzarilor, modelele ieftine fiind in perioada economica din acest moment mai cautate decat cele mai scumpe.

Analistii economici sustin ca modelele low-cost aduc un profit mult mai mic, iar acest lucru se vede in cifrele de afaceri inregistrate de Grupul Renault.

In acelasi timp, un lucru care nu a fost luat in calcul de analistii americani rste legat de costurile de productie mici pe care le inregistreaza Dacia, in comparatie cu costurile de productie inregistrate la modelele Renault.

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2169 :: 22.11MB