No SSO cookie

EXCLUSIV: Dacia a inceput productia modelului SUV!

voteaza
(0/ 0)
EXCLUSIV: Dacia a inceput productia modelului SUV!
Noutati-auto · · 1 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Dacia a inceput sa produca componente si piese pentru primul model SUV din istoria sa, au declarat pentru Masini.ro surse din cadrul companiei.

 
 

Primul model SUV construit de Dacia este tot mai aproape. Dupa ce vineri producatorul auto roman a dezvaluit presei ca va investi circa 100 de milioane de euro in noul model, Masini.ro va anunta in premiera mondiala ca noul SUV Dacia a intrat deja in procesul de productie.

 

Conform unor surse interne ale producatorului de la Pitesti, care au dorit sa ramana anonime, Dacia a inceput deja productia la componentele si piesele care vor fi asamblate in haina noului model. Nu mai este niciun mister pentru nimeni ca primul SUV Dacia va fi construit pe platforma lui Sandero, urmand sa reprezinte versiunea autohtona a lui Stepway (foto).

 

Renault denumeste noul Stepway, lansat deja in Brazilia si Argentina, ca o varianta Urban Sport a lui Sandero. Elementele stilistice prezente pe Stepway il definesc ca un SUV compact cu caracteristici de off-road. Vorbim de o garda la sol de peste 18 centimetri, spoilere speciale, bare de amarare pe plafon si bullbar-ul atat de specific modelelor de teren.

 

Noul model va oferi soferului o pozitie inalta la volan, cel mai probabil singura modificare consistenta adusa la capitolul habitaclu, in comparatie cu interiorul standard al modelelor Dacia. In ceea ce priveste motorizarile, desi nu se cunosc date oficiale, cel mai probabil, noul Dacia SUV va beneficia de propulsorul 1.6 litri 16v de 105 cai putere, in timp ce fanii diesel-ului se vor bucura de unitatea 1.5 dCi de 85 CP.

 

Exista posibilitatea ca Dacia SUV sa primeasca de la Renault si o varianta de motorizare mai puternica.  Noul SUV va fi lansat pe piata la inceputul anului 2010 si va prezentat publicului la Salonul Auto de la Frankfurt. Dacia a anuntat deja ca pe langa noul SUV mai pregaeste noi suprize in gama modelelor Logan si Sandero.

 

Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (1)

scris de Anonim

vezi ca sandero si dacia SUV sunt doua masinute total diferite ;)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1957 :: 17.79MB