No SSO cookie

Fiat, cea mai ecologica marca din Europa

voteaza
(0/ 0)
Fiat, cea mai ecologica marca din Europa
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Fiat a fost desemnata cea mai ecologica marca din Europa. Italienii au castigat si distinctia pentru cel mai ecologic model sau cel mai ecologic grup auto.

 
 

Fiat a fost desemnata marca cea mai ecologica din Europa. Fiat 500 Twin Air este masina cu cele mai reduse emisii de CO2, din topul celor mai vandute 20 de modele europene. In urma celor mai recente masuratori, Fiat a inregistrat cel mai redus nivel mediu al emisiilor de CO2 pentru masinile vandute in prima jumatate a anului 2010: 123,5 g/km (in scadere cu 4,3 g/km fata de 2009).Recordul a fost confirmat de JATO Dynamics, lider mondial in servicii de consultanta si cercetare pentru domeniul auto.
 

Astfel, nu mai putin de trei modele Fiat se afla pe primele pozitii: Fiat 500 este pe primul loc cu o valoare exceptionala de 116,0 g/km CO2 (cu 3.9 g/km mai putin fata de 2009), pe locul doi Fiat Panda (118.9 g/km) si Fiat Punto (123,5 g/km) pe locul patru.
 

Si in ierarhia grupurilor, Fiat Group ocupa primul loc in ceea ce priveste emisiile de CO2 (126.2 g/km), la mare distanta de Toyota (130.0 g/km), PSA (132.8 g/km), Renault (136.7 g/km) si Hyundai (138.3 g/km). Este, de altfel, singurul grup auto care se afla deja sub valoarea medie Europeana de 130 g/km, stabilita pentru 2015. Printre altele, este bine sa reamintim ca aproape 60% din vehiculele noi din Europa se afla acum la un nivel al emisiilor de CO2 egal cu sau mai mic de 140 g/km, nivel care corespunde unei reduceri cu 6,7% fata de 2009. Aceasta inseamna ca a crescut cu 5% cota de piata a masinilor cu emisii reduse (emisii de CO2 sub 120g/km).
 

Inovatiile tehnologice recente ce au contribuit la acest rezultat sunt:

-motorul Twin Air in doi cilindri (85 CP) care si-a facut debutul pe Fiat 500 sedan si cabrio. Fiat 500 TwinAir este echipat cu un motor turbo benzina cu cel mai redus nivel de emisii din lume: 92g/km cu cutia de viteze robotizata Dualogic si 95 g/km cu cutia de viteze manuala. in acest mod, in ciuda dimensiunilor sale reduse (875cmc), noul motor asigura performante excelente si reduceri semnificative la consumul de combustibil

-tehnologia MultiAir pentru motoarele pe benzina: prin implementarea unui nou sistem de control cu valva electro-hidraulica combustia este mentinuta permanent la un nivel optim, emisiile de CO2 se reduc cu 25% iar puterea creste cu 10%.

-cea mai noua tehnologie este implementata si la motoarele diesel unde avem deja a doua generatie de motoare 1.3 Multijet cu o putere de 95 CP. Cu 8 injectii pe ciclul motor, 1.3 Multijet II imbunatateste cuplul cu circa 25% si reduce emisiile cu 6%.
 

O contributie semnificativa pentru obtinerea acestui rezultat, certificat de JATO, se datoreaza dezvoltarii fara precedent a utilizarii metanului, cel mai ecologic si mai ieftin combustibil disponibil astazi pe piata. Urmare a unei decizii luate in urma cu zece ani, Fiat este astazi liderul incontestabil al sistemelor industriale de alimentare cu gaz (OEM), asa cum o demonstreaza cele aproape 400.000 de unitati din gama Natural Power vandute pana in prezent.
 

Mai mult decat atat, Fiat dispune si de alte solutii eco–tehnice care nu sunt legate strict de constructia motoarelor, cum ar fi sistemul Start&Stop introdus deja pe majoritatea modelelor din gama Euro5. Acest sistem opreste temporar motorul cand acesta merge in gol si masina stationeaza si il reporneste atunci cand se apasa pedala de acceleratie. Se realizeaza astfel o economie de circa 12% la consumul de combustibil in ciclul urban.

Cea de-a doua abordare a strategiei Fiat de protectie a mediului se refera la cresterea gradului de constientizare a automobilistilor fata de utilizarea responsabila si eco-compatibila a masinilor lor. Aceste principii sunt implementate in eco:Drive, un soft care analizeaza comportamentul la volan si ii ajuta pe automobilisti sa optimizeze consumurile si emisiile prin conectarea la portul USB al sistemului Blue&Me. eco:Drive este primul si singurul sistem capabil sa ofere soferilor date despe calatorie si sfaturi bazate pe stilurile lor de conducere.
 

De la lansarea sa in octombrie 2008, aplicatia a fost descarcata (gratuit de la www.fiat.com/ecodrive ) de aproximativ 140.000 ori si este utilizata in mod curent de circa 50.000 automobilisti. Acesta este un succes remarcabil in termeni de popularitate si deasupra oricaror succese pentru protectia mediului, considerand ca cei din comunitatea eco:Ville au „salvat” aproape 3.000 de tone de CO2 care ar fi poluat atmosfera.


Robert Gherghe

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1481 :: 17.79MB