No SSO cookie

General Motors in plin faliment

voteaza
(0/ 0)
General Motors in plin faliment
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Fritz Henderson, noul CEO al companiei GM a declarat: "daca e sa ne gandim la declararea falimentului, procesul trebuie sa fie rapid".

 
 

Potrivit unui comunicat publicat de New York Times, Trezoreria de Stat a SUA a dat dispozitii catre General Motors sa inceapa pregatirile pentru declararea falimentului pana la 1 iunie anul curent.

Pe baza acelorasi surse, care insa au dorit sa-si pastreze anonimatul, GM este incapabil sa ajunga la un acord cu sindicatele din industria auto americana si cu detinatorii de actiuni ale companiei, pentru a preschimba obligatiuni in monetar, in valoare de 28 miliarde dolari americani.
Planul, care vizeaza fiecare aspect al companiei, urmareste ca procesul de faliment sa fie cat mai putin dureros si cat mai rapid posibil, pentru a pastra intacta imaginea si asa alterata a General Motors. Astfel, a fost luata in calcul varianta ca GM sa fie despartita in doua companii separate, care vor reprezenta, una partile bune si cealalta, evident partile rele.
Aspectele pozitive reunite in nou-creata companie vor intra si iesi rapid de sub protectia falimentului in curs de doua saptamani si vor fi favorizate de fonduri cuprinse intre 5 si 7 miliarde, reprezentand finantare guvernamentala.
Aspectele negative, reprezentate de brandurile deficitare ca: Hummer, Pontiac, Saab si Saturn, care sunt umflate de personal, au capacitati de supraproductie nefolosibile, si sunt grevate de o gramada de obligatiuni de sanatate ale personalului, vor fi lasate in curtea vechii companii GM. Procesul de lichidare al acestora va fi realizat in cativa ani.

Deci, falimentul companiei General Motors a intrat in linia realitatilor dureroase contemporane. Insusi Fritz Henderson, noul CEO al companiei GM a declarat: "daca e sa ne gandim la declararea falimentului, procesul trebuie sa fie rapid".


Corvin (Cristian Szilvassy

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1600 :: 22.16MB