No SSO cookie

Google testeaza in traficul real o masina care merge singura

voteaza
(0/ 0)
Google testeaza in traficul real o masina care merge singura
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Google deruleaza un proiect prin care intentioneaza sa lanseze un software care sa permita masinilor sa mearga singure, fara interventia omului. Testele Google efectuate in traficul din California au dat rezultate neasteptate.

 
 

Google a lucrat in secret la un sistem inteligent care sa permita masinilor sa se conduca singure. Google a testat in traficul real acest sistem, manevrand printr-un software de inteligenta artificiala un Toyota Prius care se deplasa pe autostrada intre San Francisco si Los Angeles.


Sistemul are menirea de a sesiza orice se intampla in trafic, asemena unei fiinte umane, ssi de a lua deciziile potrivite pentru a pastra traficul si masina in siguranta. Testele au fost efectuate in prezenta unui specialist, care monitoriza buna functionare a sistemului si care era gata sa intervina in cazul inc are ceva mergea rau.


Sapte masini de test au parcurs distanta de 1.000 de mile fara interventia omului, iar peste 140.000 de mile au fost facute de sistemul automat pe care Google il cerceteaza, cu interventii minore ale omului aflat pe scaunul din dreapta. Masina Google a fost testata si in traficul real din San Francisco, chiar pe strada Lombard, una dintre cele mai dificile din lume. Singurul accident a survenit cand masina de teste a frabnta brusc la schimbarea luminii semaforului si a fost lovita usor din spate de o masina caer participa normal la trafic.


Masinile care sa se conduca singure sunt inca un vis pentru productia de serie, insa tehnologiile par sa se aproapie de un raspuns. Soferii-roboti pot fi mult mai eficienti decat oamenii, deorece nu obosesc, pot reactiona mai repede si au o perceptie totala a spatiului, la 360 de grade. Sistemul de inteligenta artificiala pus la punct de Google pentru masinile care sa se conduca singure beneficiaza de o sumedenie de senzori si urmeaza un traseu stabilit prin GPS.

Testele au demonstrat in trafic real ca o masina poate sa plece din punctul A si sa ajunga in punctul B, traversand diferite zone de trafic, doar sub comanda unui software.

 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1485 :: 17.79MB