No SSO cookie

Lotus revine in Formula 1

voteaza
(0/ 0)
Lotus revine in Formula 1
Formula 1 · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Doi fosti ingineri Lotus care detin o echipa de Formula 3 au primit permisiunea de a folosi numele fostei mari echipe in Marele Circ. Sunt sanse mari ca de anul viitor sa vedem din nou pe grila de start a Formulei 1 monoposturile noii echipe Lotus.

 
 

Desi este vorba doar de o revenire a numelui echipei care a facut istorie in Formula 1, doi fosti ingineri Lotus vor incerca sa duca mai departe spiritul si traditia britanica in cursele de automobilism. Nino Judge si Steve Kenchington au pus bazele echipei Litespeed care momentan este participanta in Formula 3, dar se pare ca acestia au ganduri mari pentru micuta echipa cu resedinta in Norfolk. 

 

Cu noul nume si cu Johnny Herbert in staff-ul tehnic, Litespeed va incerca sa patrunda in randul echipelor din Formula 1 incepand cu anul viitor. Herbert este si unul dintre ultimii piloti care a concurat pentru vechea echipa Lotus, intre anii 1990 si 1994, ultimul an consemnand si ultima aparitie a numelui Lotus in cursele de Formula 1.

 

Constructorul britanic nu are o istorie deloc neglijabila in Marele Circ. Din 1958 pana in 1994, Lotus a reusit sa castige 7 titluri la constructori iar 5 piloti au devenit campioni mondiali sub culorile echipei britanice. Ultimul titlul a fost cucerit in 1987 cu aportul regretatului Ayrton Senna.

 

Sa speram ca noua echipa se va bate cat mai curand pentru podium si va continua seria inovatiilor lansate sub numele Lotus, precum sasiul monococ. Lotus este deja al treilea nume reinviat in Formula 1 dupa ce echipe purtand numele Brabham si March si-au anuntat intentiile de a participa in viitorul sezon.

 

Catalin Dinu 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1668 :: 22.11MB