No SSO cookie

Opel produce ecologic

voteaza
(0/ 0)
Opel produce ecologic
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Opel va folosi panouri solare pentru furnizarea energiei electrice necesara in unitatile de productie din din Russelsheim si Kaiserslautern.

 
 

Opel isi extinde initiativa de promovare a productiei de energie regenerativa prin construirea unei instalatii solare pe acoperisul unitatilor sale din Russelsheim si Kaiserslautern. Impreuna cu partenerii Tauber-Solar si SOLON SE, Opel va produce 13 megawati de energie solara, reducand astfel emisiile de CO2 in fabrica sa din Russelsheim cu aproximativ 7.500 de tone pe an.

Lucrul la modulele solare de 225.000 de metri patrati au inceput in luna iulie; primele panouri vor fi montate la sfarsitul toamnei. Acestea vor acoperi in total 225.000 de metri patrati. Opel a incheiat un parteneriat cu Tauber-Solar-Energie und Warmetechnic GmbH pentru construirea instalatiei din Russelsheim si cu SOLON SE pentru planificare, livrarea componentelor si operarea instalatiei.

Impreuna cu instalatia de pe acoperisul unitatii Opel din Zaragoza, Spania, Opel detine o retea vastade instalatii solare montate pe acoperis in Europa. Proiectul solar Opel va continua cu unitatea de productie din Kaiserslautern. Expertii energetici Opel examineazaviabilitatea construirii de instalatii solare pe acoperis in diverse locatii din Europa.

'Experienta noastra cu prima instalatie solarade acoperis din Zaragoza a fost una pozitiva, astfel caam decis saextindem programul. Cu urmatorul pas al initiativei noastre solare, ne vom demonstra angajamentul fatade energia durabilasi mobilitatea ecologica,' a declarat presedintele Consiliului Supervizor Opel, Carl-Peter Forster in cadrul unei ceremonii de deschidere, la care a participat si primul ministru al landului Hessa, Roland Koch.

Primul mesager al ofensivei solare Opel poate fi deja vazut in fata Adam Opel Haus: asa-numitul Solar Mover, un sistem fotovoltaic ce se roteste pe douaaxe si directioneazacelulele solare catre razele soarelui indiferent de ora, pentru a obtine cea mai mare cantitate posibilade energie solara.

Eficient si ecologic: energie solara pentru productia modelului Insignia

La construirea instalatiei de acoperis colaboreazaorasul Rüsselsheim, Tauber Solar, producatori si furnizori de sisteme de acoperis. Tauber detine multi ani de experientain domeniul energiei solare si al instalatiilor solare. 'Existaatat de multe acoperisuri ce pot fi utilizate pentru producerea energiei solare,' a declarat Leonhard Haaf, Directorul General al Tauber Solar.

Anke Hunziger, membru in consiliul executiv al companiei SOLON, a declarat: 'Proiectul demonstreazaavantajele energiei fotovoltaice. Energia electricava fi produsa acolo unde este nevoie. Ne bucuram saavem compania Opel drept partener pentru producerea de energie regenerabila. Suntem convinsi caacest lucru va reprezenta o lectie pentru oricine doreste saafle mai multe despre modul in care pot fi utilizate acoperisurile plane de mari dimensiuni.'
 
Elementele solare si tehnologia de montare sunt furnizate de SOLON. Planificarea si managementul proiectului vor fi conduse de Tauber. Eficienta celulelor solare, care sunt fabricate in Germania, este extrem de ridicata, acestea avand un randament de 18%. Eficienta modulului SOLON si conceptul inteligent al celulelor fotovoltaice se transpun intr-o utilizare optimaa celui mai mare spatiu disponibil.  

Se preconizeaza ca unitatea de productie din Rüsselsheim va produce 12,35 milioane de kilowati-orade energie solara. Orice cantitate de energie neutilizata, de exemplu, energia produsain week-end sau in timpul zilelor libere, va fi directionataspre reteaua locala.

'Pentru noi, acest ultim proiect solar reuneste trei elemente importante. Este eficient, utilizeazao sursade energie ecologicasi constituie un pas inainte decisiv catre electromobilitatea ecologica' a declarat Carl-Peter Forster.

Robert Gherghe
 

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1876 :: 22.11MB