No SSO cookie

Protectie imbunatatita pentru copii

voteaza
(0/ 0)
Protectie imbunatatita pentru copii
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Siguranta copiilor este prioritara pentru Volkswagen

 
 
Inginerii de la Volkswagen s-au concentrat pe dezvoltarea masurilor de securitate pe timpul calatoriilor cu masina, acordand atentie deosebita si pasagerilor copii. Actualele modele Volkswagen au incluse, in dotarea standard, numeroase facilitati de siguranta a micilor pasageri.
Chiar si astazi, circa 50% din accidentele fatale in care sunt implicati pasageri din randul copiilor sunt cauzate de sisteme de protectie nepotrivite sau de folosirea eronata a sistemelor de securitate. Spre exemplu, scaunele pentru copii: studiile europene demonstreaza ca mai mult de jumatate din scaunele pentru copii sunt montate sau folosite incorect. Daca automobilul are integrate scaune pentru copii, nu este nevoie sa se mai monteze / demonteze alte asemenea facilitati - un lucru care deseori este greoi.
La modelul Passat, Volkswagen ofera o generatie complet noua de scaune integrate pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani (clasele de greutate II si III). Noul scaun este usor de manevrat si poate fi rabatat in bancheta atunci cand nu este utilizat. Expertii in securitate de la Volkswagen au adaptat scaunele pentru copii astfel incat pana si cei mai mici pasageri pot sta confortabil si in siguranta: manerele scaunului sunt mai ergonomice si pot fi reglate pentru a proteja corpul in cazul unui impact lateral. Capul si gatul sunt protejate gratie formei speciale pe care a capatat-o echipamentul de securitate. De asemenea, copilul este protejat si impotriva unei posibile alunecari din scaun, spre exemplu atunci cand adoarme sau sta intr-o pozitie periculoasa.
Manerele rabatabile reprezinta o alta noutate. In cazul unei coliziuni, posteriorul manerelor este coborat intr-o fractiune de secunda astfel incat copilul sa nu alunece pe sub centura de siguranta. Mecanismul patentat isi dovedeste utilitatea in situatia rasturnarii automobilului. Scaunul intregat pentru copii, de la modelul Passat, a primit un premiu din partea ADAC (Automobil Clubul German) si este disponibil ca optiune pentru sume sub 300 de euro. Scaunele integrate sunt disponibile si pentru modelul Sharan (pentru pana la patru copii), ca echipament optional la pretul de aproximativ 200 euro per bucata.
Sistemul Isofix asigura de asemenea o buna prindere a scaunelor portabile pentru copii. Prizele standard fixeaza scaunul ferm de caroseria vehiculului. Avantajul sistemului Isofix este ca poate fi operat simplu si fara teama unor accidente, iar scaunul copilului este bine fixat in automobil. Ca dotare standard, punctele de prindere Isofix se afla la locurile exterioare ale banchetei la toate modelele Volkswagen. Sistemul Isofix este montat si la scaunul pasagerului ca dotare standard pentru unele modele si este oferit optional la coupé-ul cabrio Eos. De asemenea, la toate modelele Volkswagen, airbag-ul pasagerului poate fi dezactivat prin actionarea unui buton, spre exemplu cand se transporta un scaun pentru copil montat pe scaunul din fata, in directie inversa celei de deplasare (la modelul Fox, dezactivarea poate fi facuta de concesionarii Volkswagen).
Rezultatele foarte bune reusite la testele Euro NCAP pentru protectia copiilor sunt inca o dovada a evolutiei inregistrate de Volkswagen. Modelul Fox a primit 42 de puncte, cel mai bun rezultat in clasa supermini. Golf si Passat au inregistrat performante convingatoare si au primit 37, respectiv 38 de puncte.
Deseori, pericolele nevazute pandesc chiar si in interiorul vehiculului: obiecte care nu au fost asigurate pot lovi copiii si adultii in cazul franarilor bruste sau al coliziunilor. Modelele Volkswagen au numeroase spatii de depozitare, unde aceste obiecte pot fi stocate in siguranta. Spre exemplu, la Touran: modelul MPV compact are 39 de compartimente pentru stocare. Lucrurile necesare pot fi amplasate sub scaunul conducatorului auto, respectiv al pasagerului. Trei compartimente individuale sunt integrate in consola acoperisului, iar panourile usilor au spatii de depozitare in care poate incapea si o sticla de un litru.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1489 :: 17.77MB