No SSO cookie

WRC: Loeb a castigat al saptelea titlu mondial consecutiv!

voteaza
(0/ 0)
WRC: Loeb a castigat al saptelea titlu mondial consecutiv!
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Sebastien Loeb a inregistrat ieri victoria cu numarul saizeci. Francezul castiga astfel matematic cel de-al saptea titlu mondial consecutiv.

 
 
Sebastien Loeb si-a inceput ascensiune in 2001. Francezul a concurat in Campionatul Mondial de Raliuri pentru juniori. In anul 2002 a trecut alaturi de echipele mari din WRC si a concurat 8 etape pentru Citroen. Constructorul francez a intrat oficial in WRC in 2003, an in care Loeb a pierdut titlul la doar un punct in fata lui Petter Solberg. Incepand cu sezonul 2004, Loeb a castigat toate titlutile mondiale, francezul devenind o legenda WRC.

Raliul Frantei a fost unul emotionant pentru francez, acesta castigand ultima cursa chiar in orasul natal, Haguenau. Francezul a condus de la inceputul raliului si pana la sfarsit, acesta terminand cu 35.7 secunde in fata coechipierului Dani Sordo. Citroen a avut un sezon formidabil, constructorul francez fiind cu mult in fata celor de la Ford, astfel ca Citroen va castiga cel de-al saselea titlu al constructorilor.

Podiumul a fost completat de pilotul independent Petter Solberg, la bordul unui Citroen C4 WRC. Locurile patru si cinci au fost ocupate de pilotii Ford, Jari-Matti Latvala si Mikko Hirvonen. 

Rezultate Raliul Frantei

Loc  Pilot  Echipa  Timp / Diferenta
 1  Sebastien Loeb  Citroen WRC  3:05:49.3
 2  Dani Sordo  Citroen WRC  35.7
 3  Petter Solberg  pilot privat  1:16.8
 4  Jari Matti Latvala  BP Ford  1:29.3
 5  Mikko Hirvonen  BP Ford  3:43.8
 6  Sebastien Ogier  Citroen Junior  11:55.9
 7  Federico Villagra  Munchi's  14:15.4
 8  Matthew Wilson  Stobart Ford  14:26.6

Andrei Monenciu

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:

Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.1926 :: 22.18MB