No SSO cookie

Vosganian: Am adresat tuturor companiilor auto din Germania invitatia sa investeasca in Romania

voteaza
(0/ 0)
Vosganian: Am adresat tuturor companiilor auto din Germania invitatia sa investeasca in Romania
Noutati-auto · · 0 Comentarii
Nota utilizator
0.0

Autoritatile romane au adresat tuturor companiilor auto din Germania invitatia sa investeasca in Romania, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, care l-a insotit intr-o vizita in Germania, la sfarsitul saptamanii trecute, pe premierul Calin Popescu Tariceanu.

 
 
Oficialul MEF a afirmat ca rezultatele au fost spectaculoase, dar nu a precizat daca producatorul auto Daimler AG a ales Romania pentru investitia pe care intentioneaza sa o realizeze in Europa de Est.
Concernul german Daimler AG va anunta in luna mai daca va alege sau nu Romania pentru constructia viitoare uzine auto Mercedes, a declarat recent omul de afaceri Ion Tiriac, care a afirmat ca Romania 'este in carti".
Constructorul auto german Daimler AG analizeaza posibilitatea construirii unei noi uzine de asamblare in Europa de Est, in Polonia sau in Romania, anunta la inceputul acestui an 'Automobilwoche', care cita mai multe surse din interiorul companiei.
Potrivit publicatiei, la viitoarea uzina din Europa de Est ar urma sa fie construite noile modele din seriile A si B, incepand din anul 2011.
In luna octombrie 2007, constructorul auto german si-a schimbat denumirea din DaimlerChrysler in Daimler AG, dupa ce grupul auto german si-a vandut pachetul majoritar pe care il detinea la Chrysler, cel de al treilea constructor auto american, catre fondul de investitii Cerberus. In plus, principala divizie a grupului auto german si-a schimbat denumirea din Mercedes Car Group in Mercedes-Benz Cars. Aceasta divizie include marcile de autoturisme Mercedes-Benz, Smart si Maybach.
Vosganian a mai spus ca, in prezent, in Romania isi desfasoara activitatea 26.000 de firme cu capital italian si 16.000 de firme cu capital german, care au investitiile concentrate in special in Ardeal, dar se pregatesc 'sa treaca Carpatii', spre Moldova si Baragan, pentru a valorifica 'rezervorul' de forta de munca.

 

Cuvinte cheie:
Urmareste masini.ro pe:
Comentarii (0)

Pentru a putea comenta la acest articol, te rugam sa te autentifici!

Drive Test

  • Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Opel Grandland X 1.6 CDTI Innovation MT6

    Cu un exterior conservator dar elegant și cu o configurare interesantă a elementelor de styling, modelul testat a captat suficiente priviri pe stradă pentru a ne confirma că modelele producătorului german sunt apreciate în țara noastră și acest lucru cu siguranță se va observa în cifrele de vânzări

  • TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    TEST DRIVE: Mercedes-Benz E 220d 4M All-Terrain

    Modelul Clasa E All-Terrain nu este unul revoluționar, însă cu siguranță este cel mai convingător model Clasa E Estate din toate timpurile, în primul rând raportându-ne la design-ul exterior special și la funcționalitatea sa pe drumuri nu tocmai bune.

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?
Inregistrare
0.2036 :: 22.09MB